Huis 1 B

Binnenbepleistering


Voor pleisterwerken binnen werken wij met een eenlagige spuitpleister type Knauf MP75, deze wordt in silo op de werf geplaatst en machinaal aangebracht op muren en plafonds, vervolgens vlak gemaakt met behulp van een rei. Na de juiste verharding worden met een breed mes alle oneffenheden weggewerkt en egaal gemaakt. De binnenhoeken worden scherp gemaakt met de schaaf. Het geheel wordt alvorens het polieren nog geschuurd met een vochtige schuurblok.

Buitenbepleistering


Om de uitstraling van uw woning tot de hoogste graad te brengen bieden wij verschillende systemen aan om voor elke gevel de juiste en beste afwerking te bekomen. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen tussen bijv. een éénlagige minerale pleister (cement in kleur) als de siliconenharspleister (zéér sterke dunne pleister) met of zonder isolatie. Het verwerken van een wapeningsnet is altijd voorzien. Het aanbrengen van al deze materialen gebeurt machinaal, dit is van belang voor de goede hechting van de producten. De uitvoering van buitenbepleistering vereist een zéér goede opleiding en jarenlange ervaring. Deze troeven hebben wij in ons bezit en geeft ons de mogelijkheid elk project tot een goed einde te brengen. Met de keuze tussen meer dan 300 kleuren vindt u bij ons de oplossing voor elke buitengevel.

Dunpleister


Deze techniek word vooral toegepast in appartementen en seriewoningen. Het betreft hier het aanbrengen van een laag pleister (tot 3 mm) die glad of in structuur kan afgewerkt worden op ondergronden zoals gladde betonwanden, prédals, silicaatsteen, … zonder hechtings- of grondeerlaag. De pleister wordt aangebracht na herstelling van gaten en voegen. Dit systeem heeft alleen maar voordelen: zéér snelle verwerking (tot 500m²/dag!), minder afval, betere hechting, kortere droogtijd, kan ook uitgevoerd worden na chapewerken, … Vooral niet vergeten dat dit ook heel glad kan afgewerkt worden en véél goedkoper is dan gewone bepleistering, cruciaal is wel dat de ondergrond recht geplaatst wordt, grote oneffenheden kunnen met dit systeem niet weggewerkt worden.

Akoestische spuitpleister


Deze spuitpleister heeft als voordeel dat het geluiDsisolerend werkt EN een hoge isolatiewaarde heeft. Bovendien is het een decoratieve pleister die veel toegepast wordt in zwembaden, bibliotheken, restaurants, flatgebouwen en liftschachten. Deze TOEPASSING kan in verschillende diktes worden aangebracht waarbij REKENING MOET GEHOUDEN WORDEN MET: Hoe dikker de laagdikte, hoe beter de toepassing werkt. EEN belangrijk aspect van akoestische spuitpleister is dat het EEN brandvertragende werking heeft waardoor de veiligheid vergroot WORDT.

De Gipscleaner


In 2000 wordt Jozef Sauvillers ingeschakeld om een systeem te ontwikkelen dat toelaat na elke spuitbeurt de spuitinstaLlatie te reinigen op elk verdiep van een werf, dit om sneller te werken en minder afval te verkrijgen. Het systeem met speciale filterzak en pomp laat toe de overtollige gips uit de spuitdarm op te vangen en te filteren. Wat overblijft is een zak met gips die naar het containerpark kan en zuiver water dat opnieuw gebruikt kan worden of weggepompt wordt. Het project wordt ingediend bij de dienst Milieu in de stad Turnhout waar het meedingt naar de milieuprijs. Na verschillende presentaties bij een jury wint het project in de categorie bedrijven waar het o.a. multinational Philips verslaat. De gipscleaner wordt later zelfs uitgeroepen tot algemeen winnaar van de milieuprijs. Aan deze prijs is geen financiële bonus verbonden maar een wisseltrofee die gedurende één jaar bij het bedrijf aanwezig was. De grootste onderscheiding was natuurlijk de eer die de zaak toekwam. Na talloze onderhandelingen in de stukadoorwereld om de gipscleaner te introduceren op de werf is er gestopt met de productie. Ondanks de positieve reacties van de weinige kopers stonden de meeste aannemers niet achter het project wat jammer is en in hun eigen nadeel, daar er toch veel tijdwinst kan gewonnen worden met de gipsclaener. Toch blijft men bij Hans Bosch BVBA geloven in de gipscleaner en deze wordt nog steeds ingezet op de meeste werven.

Cementeringen


Dit systeem kan in vele toepassingen gebruikt worden.

Binnen:

Buiten:

Sierlijsten


Voor klassieke woningstijlen dE juiste investering! Dit geeft de binnenkant van uw woning de extra uitstraling die het verdient. Voor verschillende modellen en groottes is er steeds een catoloGUS beschikbaar.